voedingswaarde-voedingswaardentabel-telesuper-webshop

Voedingswaarden van Telesuper: weet wat je eet

Normaal gesproken kun je op het etiket van een product de voedingswaarde lezen. Dat is in onze online supermarkt natuurlijk een beetje lastig. Daarom staat bij de producten in de webshop een voedingswaardetabel, zodat je precies weet hoeveel vetten, koolhydraten, eiwitten en vezels een product bevat.

Wat staat er in de voedingswaardetabel?


Als eerste geeft de voedingswaarde aan hoeveel energie je uit je voedsel krijgt. Dit kun je uitdrukken in kilojoule (KJ) of in kilocalorieën (kcal). Ook vetten, koolhydraten en eiwitten geven energie. De vetten onderscheid je in verzadigde en onverzadigde. De verzadigde vetten zijn ongezonder dan de onverzadigde. Daarnaast zijn er nog andere stoffen die het lichaam nodig heeft om te functioneren: vezels, zout en natrium. Ook deze stoffen staan in de voedingswaardetabel.

Wat zeggen de voedingswaarden?


Voor elk van de waarden biedt het voedingscentrum een referentie-inname (RI) aan. Dat is de aanbevolen hoeveelheid per dag. Zo kun je terugvinden dat de aanbevolen hoeveelheid energie voor volwassenen 8400 KJ of 2000 kcal per dag is. Ook de andere voedingswaarden kun je spiegelen aan de referentie-inname. Door de energie van alle producten die je per dag eet bij elkaar op te tellen, zie je of je boven of onder de aanbevolen hoeveelheid zit. Dit kan gemakkelijk met onze tabel per product.

Waar vind je de tabel?


Bij alle producten in de webshop staat direct onder het product de voedingswaarde-tabel.

Naast voedingswaarden, geven wij in de webshop ook gezondheidsscores weer. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.