Groeiende rol in voedingsadvies boodschappenleverancier Telesuper

Ook voor voedingsadviezen kun je bij Telesuper terecht – Super toch?

Bij Telesuper merken wij dat binnen de kleinschalige zorg de behoefte van de klant aan maatwerkadvies op het gebied van voeding en dieet groter wordt. Hoe spelen wij daarop in?

Keuzes maken met onze accountmanager


Bij Telesuper is de accountmanager verantwoordelijk voor adviezen over voeding en dieet. "Mijn adviesrol vat ik breed op," zegt hij. "Het kan gaan om verschillende onderwerpen. Om te beginnen kun je de keuze maken om vers te koken, of ervoor kiezen om met convenience food te werken. "Convenience food betekent letterlijk gemaksvoedsel. Het gaat hier dus onder andere om kant- en klaarmaaltijden. Hierbinnen zijn verschillende opties mogelijk. Daarover geeft onze accountmanager advies.

Voedingsadviezen én kookadvies


"Daarnaast help ik onze klanten met analyses van hun assortiment. Aan de hand van hun bestelgedrag maken we betere keuzes en zorgen we ervoor dat processen meer gestroomlijnd worden. Ook adviseer ik over keuzes tussen A-merk, B-merk (huismerk) of C-merk (budgetmerk). Natuurlijk speelt budget een rol, maar ik assisteer ook bij verantwoorde keuzes op het gebied van gezondheid. Dit gaat bij mij hand in hand. Verder is het zo dat ik kookworkshops geef. Hierin komt aan bod hoe je efficiënt kunt koken voor een grote groep mensen."

Bijdragen aan gezondheid


“Als je het koken als zorginstelling goed aanpakt, draagt goede voeding bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van je cliënten,” aldus onze accountmanager. Telesuper probeert deze toegevoegde waarde bij bestaande en nieuwe klanten te realiseren. Klanten ervaren duidelijk de meerwaarde, zo is gebleken uit klantcontacten.

Voedingsadvies in de kleinschalige zorg


Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat gezonde voeding bijdraagt aan lichamelijk en geestelijk welbevinden. Ook beïnvloedt gezond eten het herstel. In de kleinschalige zorg kan gezonde voeding diabetes en decubitus (doorligplekken) voorkomen en wondgenezing bevorderen.

Veelzijdigheid


In de kleinschalige zorg kom je van alles tegen. Als je werkt met ouderen of mensen met een beperking, moet je waken voor ondervoeding, herstel monitoren en ervoor zorgen dat medicatie zijn werk blijft doen. Verder heb je bewoners die juist te veel eten. Ook bij al deze zaken biedt onze accountmanager advies. In zijn visie: "Hoewel medewerkers van een kleinschalige woonvoorziening vaak veel kennis hebben als het gaat om voeding, zijn ze hier vaak niet in geschoold. De gemiddelde medewerker heeft een achtergrond in de zorg. Dat is waar diens primaire kennis zit. Mijn voedingsadvies kan dus echt bijdragen."

Weet beter met de kennis van Telesuper


"Zo kun je wanneer iemand ondervoed is, beter geen speciale bijvoeding geven. Het is namelijk effectiever om voeding te geven die van nature meer energie en eiwitten bevat. Dat zijn essentiële voedingsstoffen. Ook voeding en medicijngebruik staan in relatie tot elkaar. Telesuper heeft de kennis en ervaring in huis om hierover deskundig te adviseren. Heb je hierover vragen? Neem dan gerust contact met ons op.