Vanaf 1 juli lever je ook kleine petflessen in bij de bezorger van Telesuper

Maak je gebruik van kleine petflessen? Dan kun je deze in het vervolg meegeven met de Telesuper-bezorger of inleveren bij een ander inzamelpunt. Vanaf 1 juli zit er namelijk 15 cent statiegeld op kleine petflessen.

Vanaf donderdag 1 juli 2021 wordt statiegeld ingevoerd op kleine petflessen frisdrank en water. Flesjes kleiner dan een liter krijgen statiegeld van 15 cent, met uitzondering van sap en zuivel. Deze kleine statiegeldflessen worden al sinds 1 juni geleverd en zijn te herkennen aan het nieuwe statiegeldfles-logo. Het statiegeld op grote plastic flessen blijft 25 cent. Waarom statiegeld op kleine petflessen?


Omdat jaarlijks zo'n 100 miljoen plastic flesjes in het milieu belanden, heeft de overheid besloten ook statiegeld op kleine flesjes te gaan heffen. Dit moet tot veel minder zwerfafval leiden. De ingezamelde flesjes worden gerecycled. De schatting is dat 90% van de flessen, zowel klein als groot, wordt ingeleverd. Overgangsfase


Omdat het invoeren van een nieuw systeem niet in één keer kan, kan het zijn dat er na 1 juli nog een tijdje kleine plastic flessen zonder statiegeldlogo worden verkocht. Voor de flesjes betaal je geen statiegeld en krijg je bij inlevering ook geen geld terug. Twijfel je of er statiegeld op een fles zit? Kijk dan of je het statiegeldlogo kunt vinden op het flesje:


Waar kan ik mijn kleine petflessen inleveren?


Kleine plastic flessen kunnen net als de grote petflessen meegegeven worden aan de bezorger van Telesuper. De flessen kunnen ook ingeleverd worden op een ander innamepunt, zoals een supermarkt, bemande tankstations langs de snelweg, bemande treinstations en grote cateringlocaties.Hoe krijg ik mijn statiegeld terug?


Het totale statiegeldbedrag wordt op de gebruikelijke manier verrekend met de totale kosten van je bestelling.


Meer lezen over het statiegeld op kleine petflessen? Kijk dan op de site van Statiegeld Nederland