telesuper-stichting-barnabas-oekraïne

Stichting Barnabas rijdt met hulpmiddelen richting Oekraïne: Telesuper draagt een steentje bij!

Aanstaande donderdag rijdt Stichting Barnabas richting West-Oekraïne om een opvangcentrum en ziekenhuis die zijn volgestroomd met vluchtelingen te voorzien van hulpmiddelen, verzorgingsproducten en eten en drinken. Telesuper steunt dit mooie initiatief door diverse (houdbare) levensmiddelen te doneren.

Al 35 jaar biedt Stichting Barnabas, een christelijke hulporganisatie uit Nunspeet, hulp aan Oekraïne. De laatste jaren met name aan een ziekenhuis en opvangcentrum in het westen van het land, bij de grens met Slowakije. Nadat de oorlog twee weken geleden uitbrak, kreeg de stichting berichten van hun contactpersoon ter plaatse: het opvangcentrum en ziekenhuis stroomden vol met vluchtelingen uit het oosten van Oekraïne, waar de oorlog in volle gang is.

Bus vol spullen


Inmiddels wordt elke vierkante meter gebruikt om vluchtelingen op te vangen. Dit zijn voornamelijk vrouwen en kinderen; de mannen zijn achtergebleven om het land te verdedigen. Er is in het ziekenhuis en opvangcentrum dringend behoefte aan medische hulpmiddelen, verzorgingsproducten en levensmiddelen. Daarom zamelt Stichting Barnabas zoveel mogelijk spullen in, zoals melkpoeder, dekens, houdbaar eten en verbandmiddelen, en rijden ze donderdag met een bus en aanhanger vol spullen richting Oekraïne. Ze hopen er zaterdag aan te komen en de spullen uit te kunnen delen.

Hartverwarmend


Telesuper doneerde onder andere groente- en visconserven, broodbeleg, bloem, koffie en thee. Bert Varwijk van Stichting Barnabas: ‘De situatie is afschuwelijk, maar het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen ons willen helpen met deze missie. Iedereen tegen wie ik zeg dat we dit gaan doen, wil een steentje bijdragen en doneert spullen. Dat is heel mooi om te zien.’

Wij wensen Stichting Barnabas heel veel succes en sterkte met deze missie. Wil je ook een bijdrage doen? Kijk dan op de website van Stichting Barnabas.

Op de foto: Bert Varwijk (Stichting Barnabas), Marco Verduijn (Telesuper) en Matthijs Varwijk (Stichting Barnabas)