kookdame-samenwerking-albron-telesuper-catering-maaltijden-zorg

De Kookdame van Albron verzorgt overheerlijke maaltijden dankzij samenwerking met Telesuper

Door tijdgebrek hebben zorgmedewerkers zelf niet altijd de mogelijkheid om uitgebreid te koken met hun bewoners. Daarom is er de Kookdame van Albron, die samen met de bewoners verse maaltijden maakt. Telesuper ondersteunt Albron door verschillende boodschappen te leveren aan zorginstellingen. Hoe de samenwerking eruit ziet, lees je hier:

Geschiedenis van Kookdame


De Kookdame gaat al 25 jaar terug. Het is een concept van Albron, waarbij een kookdame of -heer verse maaltijden komt bereiden op kleinschalige woningen. Dit is een interactieve vorm van koken, de bewoners zijn zoveel mogelijk betrokken bij de voedselbereiding. Denk hierbij aan het koken zelf, maar ook aan het snijden van groenten en het dekken van de tafel. Naast een heerlijke maaltijd, brengt de Kookdame een hoop huiselijkheid en gezelligheid mee.

 

De Kookdame kookt op maat


Bij de Kookdame is het geen kwestie van ‘eten wat de pot schaft’. Nee, de wensen en behoeften van de bewoners tellen ook mee. Waar mogelijk houdt de Kookdame rekening met speciale allergie- en dieetwensen. Eet een bewoner koolhydraatarm, lactosevrij, veganistisch of vegetarisch? Dat is voor de Kookdame geen probleem. Elke bewoner is tenslotte anders en daar hoort ook een divers voedingspatroon bij.

 

Duurzaamheid


Albron staat voor duurzaamheid, wat betekent dat de maaltijden vers en gezond zijn. Ook de verspilling is minimaal. De Kookdame zit met de neus bovenop de voedselbereiding en kan daardoor meestal goed inschatten welke hoeveelheid voedsel er nodig is. Dat resulteert erin dat er minder weggegooid moet worden.

 

Samenwerking tussen Albron en Telesuper


Duurzaamheid is iets waar Telesuper veel waarde aan hecht. Daarom zijn Albron en Telesuper al meer dan vijf jaar partners. Telesuper levert verse ingrediënten en andere benodigdheden aan zo’n 100 locaties waar de Kookdame actief is. Daarnaast bezorgt Telesuper ook de dagelijkse boodschappen bij maar liefst 200 kleinschalige cateringlocaties van Albron. Je kunt hierbij denken aan groenten en fruit, maar ook aan non-foodproducten zoals reinigingsdoekjes en handschoenen. De samenwerking met Albron verloopt zo goed dat we deze steeds weer verlengen.

 

Meer informatie


Heb je interesse in de diensten van de Kookdame, wil je meer weten over de samenwerking tussen Albron en Telesuper, of wil je gebruikmaken van de retail- en foodservice van Telesuper? Dan kun je op verschillende manieren contact met ons opnemen. De medewerkers van onze klantenservice helpen je graag verder met je vraag.