keurmerken-duurzaam-milieuvriendelijk-diervriendelijk-fairtrade-biologisch

Keurmerken – Verantwoord inkopen met Telesuper

Telesuper staat voor duurzaamheid, eerlijkheid en diervriendelijkheid. Daarom bieden we in de webshop graag producten die bij deze waarden aansluiten. Dit doen we aan de hand van verschillende keurmerken, zoals Weidemelk, beter leven en Bio+.

Wat zijn keurmerken?


Keurmerken vertellen iets over hoe een product gemaakt is. Die omstandigheden zijn divers. Zo zijn er een aantal keurmerken voor diervriendelijkheid. De producten die zo’n keurmerk hebben, zijn onder diervriendelijkere omstandigheden geproduceerd. Ook zijn er biologische keurmerken. Producten met een bio-keurmerk bevatten geen pesticiden en andere chemische bestrijdingsmiddelen. Dan zijn er ook nog Fairtrade en UTZ-certificaten. Producten met dit keurmerk steunen betere omstandigheden voor boeren. Al deze keurmerken helpen je dus met het maken van keuzes die bij jouw levensstijl passen. Hieronder volgt een overzicht van keurmerken die wij bieden.

Keurmerken voor diervriendelijkheid


Weidemelk


De naam zegt het al: zuivel van dit keurmerk is afkomstig van koeien uit de wei. We vinden het belangrijk dat de koeien lekker buiten kunnen grazen en daarom steunen we dit keurmerk. Dit keurmerk staat niet alleen op melk, maar ook op andere zuivelproducten. Eén ding staat vast: de koeien van Weidemelk lopen van voor- tot najaar tenminste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei.

Beter Leven


Beter leven is een garantie van de Dierenbescherming en het werkt volgens een sterrensysteem: hoe meer sterren, hoe beter de leefomstandigheden van de dieren zijn. Het maximum is drie sterren. Dus eet je vlees in plaats van vegetarisch en wil je rekening houden met dierenwelzijn? Ga dan voor vlees met sterren!

Pluimgarantie


Pluimgarantie is een goedkoper alternatief voor Beter Leven. Het is er specifiek voor pluimvee, oftewel kip. Kip met pluimgarantie is afkomstig van een langzamer groeiend ras. Dit ras groeit op eigen kracht en onder betere leefomstandigheden.

MSC- en ASC-certificering


Overbevissing, vernietigende vangsttechnieken en milieuvriendelijke kweekmethoden: kwesties die op een groot deel van de visserij van toepassing zijn. Bij Telesuper kun je kiezen voor producten met  keurmerken voor een diervriendelijkere en duurzamere visvangst. Het gaat hier om keurmerken van de MSC (Marine Stewardship Council) en ASC (Aquaculture Stewardship Council).

Blije Kip


Blije Kip geldt voor de vrije uitloopeieren en biologische eieren van Telesuper. De kippen die deze eieren produceren, leven in natuurlijke omstandigheden. Ze hebben de ruimte en krijgen natuurlijke voeding.

Biologische keurmerken


Bio+


Bio+ is het biologische huismerk dat onze partner Coop biedt. In onze webshop vind je dus veel producten met dit keurmerk. Voedingsmiddelen van Bio+ zijn geproduceerd met respect voor mens, dier en aarde. Daarnaast bieden we onder de lijn Telesuper Puur verschillende biologische keurmerken.

Fairtrade en UTZ-certificering


Fairtrade


Telesuper biedt een breed assortiment aan fairtrade-producten. Neem bijvoorbeeld thee van Markant. Dit is Fairtrade-gecertificeerd. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven.

UTZ-gecertificeerd


Andere producten van Markant zijn UTZ-gecertificeerd. De UTZ-certificering gaat niet alleen in op betere werkomstandigheden, maar ook op duurzaamheid. Deze producten zijn gemaakt met aandacht voor het milieu. Het UTZ-keurmerk vind je onder andere bij onze Markant koffie en hagelslag.

Meer lezen over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Klik dan hier.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.