gezondheidsscore-webshop-telesuper-schrijf-van-vijf-questionmark-voedingwaarden

Gezonde keuzes maak je supersnel met de gezondheidsscore van Telesuper

Appels zijn gezond, snoep kun je beter later staan. Dat weten we allemaal. Maar hoe zit dat met sinaasappelsap, cruesli of ontbijtkoek? De gezondheidsscore in de webshop van Telesuper biedt uitkomst. Met deze handige tool zie je in één oogopslag hoe gezond een product is.

Hoe werkt de gezondheidsscore van Telesuper?


In de webshop van Telesuper zie je onder elk product een kleurenwaaier staan: dat is de gezondheidsscore. Staat de wijzer op groen? Dan is het product geschikt om elke dag te eten. Geeft de wijzer rood aan? Dan kun je het beter niet te vaak eten. Als je op de gezondheidswijzer klikt, krijg je meer uitleg over de score. Je kunt lezen waarom een product (minder) gezond is en hoe vaak je het zou moeten eten.

Waarom zou je de gezondheidsscore gebruiken?


Van veel producten weten we dat ze gezond zijn, denk aan tomaten of kiwi’s. Maar bij sommige artikelen is dat toch wat lastiger, zoals bij ontbijtkoek, sinaasappelsap of cruesli. Deze producten lijken misschien een verstandige keuze, maar bevatten veel toegevoegde suikers. Als je werkt in een kinderopvang of op een woongroep of boodschappen bestelt voor je bedrijfskantine, wil je je kinderen, bewoners en medewerkers natuurlijk wel gezonde voeding serveren. Met de gezondheidsmeter hoef je niet op te zoeken of iets gezond is, dat staat er gelijk al bij. Superhandig!

Hoe worden de gezondheidsscores bepaald?


Het onafhankelijke bureau The Questionmark bepaalt voor Telesuper de gezondheidsscores. Op basis van de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum plaatsen zij een product binnen een van de vijf gezondheidscategorieën, waarbij ze de vraag ‘Past dit product in de basis van je dagelijkse voeding?’ beantwoorden. Groen is volmondig ja, rood is een duidelijke nee.

Hoe wordt de gezondheidsscore bepaald van producten die niet voorkomen in de Schijf van Vijf?


Producten die niet voorkomen in de Schijf van Vijf  worden beoordeeld op gezondheidsconsequenties voor dagelijks en wekelijks gebruik. Stel, je eet elke dag chips, wat zijn dan de gevolgen voor je gezondheid? Hierbij wordt gekeken of de voedingswaarden aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze verschillen per productgroep. Vervolgens geeft de gezondheidsscore advies over hoe vaak je het product kan eten. In het geval van chips is dat niet meer dan drie keer per week als extraatje.

Wil je zien hoe de gezondheidsscore eruit ziet in de webshop? Klik dan rechtsboven op het oranje vakje met 'Demo webshop' en neem een kijkje.