Telesuper-THT-TGT-houdbaarheidsgarantie

Gegarandeerde THT en TGT van Telesuper: Wat is het verschil?

Het is fijn om te weten hoe lang je de producten die wij bij jou bezorgen kunt bewaren. Daarom bieden wij jou een houdbaarheidsgarantie. Hieronder leggen we uit wat dat precies inhoudt.

Wat betekent de THT?


De THT betekent letterlijk ‘ten minste houdbaar tot’. Bij alle producten met een THT-datum staat in de webshop hoe lang het na de bezorging nog minimaal houdbaar is. Let op: dit betekent niet dat  het product na deze datum niet meer te gebruiken is. Vaak zijn de voedingsmiddelen nog langer houdbaar dan staat aangegeven. Wil je een product gebruiken waarvan THT-datum verstreken is? Controleer dan wel of het écht nog goed is.

 

Wat betekent de TGT?


De TGT betekent letterlijk ‘te gebruiken tot’. Deze datum is van toepassing voor levensmiddelen die vrij snel bederven. Denk hierbij aan vlees en zuivelproducten. Wanneer de TGT-datum verstreken is, is het niet meer veilig om het product te eten.

 

Hoe garandeert Telesuper de THT en TGT?


Als je in de webshop op een product klikt, zie je rechts bovenin hoe lang het nog houdbaar is na de bezorging. Telesuper zorgt voor een hoge omloopsnelheid in de distributiecentra, zodat het voedsel met een krappe THT- of TGT-datum zo snel mogelijk op de plaats van bestemming komt. Daarnaast maken wij gebruik van geconditioneerd vervoer.

 

Hoe blijven de producten goed na bezorging?


Om de kwaliteit van de THT- en TGT-producten ook na de bezorging goed te houden, adviseren wij de temperatuur in de koelkast regelmatig te meten. Zorg ervoor dat deze rond de 4 graden is (ook als de koelkast is ingesteld op 4 graden en lager). Kwetsbare producten, zoals kip of gehakt, adviseren wij binnen 2 dagen op het menu te zetten als de koelkast boven de 4 graden staat. Ook kun je dit soort producten langer dan de TGT-datum goed houden door ze in te vriezen. Heb je nog vragen over de houdbaarheidsgarantie? Neem dan gerust contact met ons op.