bezorgwagens-telesuper

Bezorgen met oog voor het milieu: alles ins en outs over de bezorgwagens van Telesuper

Als klant van Telesuper zie je ze geregeld voorrijden: de bezorgwagens van Telesuper. Deze hebben niet alleen een schone motor, maar zijn ook voorzien van allerlei andere technische snufjes om het benzineverbruik – en dus CO2-uitstoot – te beperken. Alle feitjes en weetjes over de bezorgbussen op een rij.

Bezorgwagens met schone Euro 6-motoren

De bussen draaien op motoren die voldoen aan de Euro 6-norm. Deze norm van de Europese Unie heeft als doel de uitstoot van vervuilende uitlaatgassen terug te dringen. Euro 6-motoren zijn dus schoner en beter voor het milieu. De allernieuwste bezorgwagens uit 2021 zijn uitgerust met een schone 2 liter EcoBlue Euro 6.2-motor, die tot de nieuwste en schoonste in de markt behoort.

Zo min mogelijk kilometers

Voor het plannen van de routes maken we gebruik van de logistieke software Routigo. Deze tool berekent dagelijks de meest efficiënte routes, zodat de bezorgwagens geen kilometer te veel rijden. Dat scheelt een hoop CO2-uitstoot!

Bestelling track & tracen

Dankzij planningstool Routigo – daar is hij weer – kunnen klanten hun bestelling track-and-tracen. Hoe dichterbij de bus is, hoe nauwkeuriger de actuele bezorgtijd wordt. Zo weet de klant precies wanneer de bus de hoek om komt rijden.

Lichte, optimaal benutbare laadbakken

De bezorgwagens zijn voorzien van Smartbox-laadbakken. Deze zijn relatief licht, waardoor de bus minder brandstof hoeft te gebruiken en dus minder CO2 uitstoot. Over de laadbakken gesproken: door de vierkante vorm kan de ruimte optimaal gevuld worden met de vierhoekige boodschappenkratten. Zo kunnen er meer bestellingen met één bus mee, wat weer goed is voor de beperking van het aantal kilometers op de weg.

Ergonomisch laden en lossen

Het laaddok in het nieuwe distributiecentrum sluit naadloos aan op de laadruimte van de bussen, zodat de bestellingen zo naar binnen gereden kunnen worden. Dat is heel prettig voor de ruggen van onze bezorgers! De laadvloer van de bus ligt lager dan bij een standaard chassis, wat heel handig is bij het uitladen van de boodschappen op de locatie.

Koelproducten ook onderweg lekker koud

De bezorgwagens zijn voorzien van een gescheiden koelcompartiment, waarin het net zo koud is als in de koelkast. Daardoor blijven versproducten ook onderweg lekker vers. Ongekoelde producten vervoeren we overigens ongekoeld, dat komt de kwaliteit ten goede.

Verschillende soorten bezorgwagens

Omdat Telesuper ook de boodschappen voor Coop.nl bezorgt en we de routes voor beide partijen combineren (om zo min mogelijk kilometers te rijden), kan het zijn dat er verschillende bussen komen voorrijden. Zo is er de groen/witte Telesuper bus, met onze bezorger levensgroot op de achterkant. Daarnaast rijden we met opvallende oranje Telesuper-Coop-bussen.

Wist je dat wij bezorgen vanuit een 100% energieneutraal distributiecentrum? Hier lees je er alles over.