Uw eerste pagina was: 1 juni: Wereldmelkdag 2019
Deze tekst heeft betrekking op: Kinderopvang
Melk drinken is in Nederland de gewoonste zaak van de wereld. Dat blijkt wel uit de cijfers. Gemiddeld drinken Nederlanders vijftig liter melk per jaar!
1 juni: Wereldmelkdag 2019
Wereldmelkdag 2019, in beeld
Hiermee staan we wereldwijd op de derde plek als melkdrinkers. Melk is dus belangrijk en melk is gezond! En daar staan we tijdens Wereldmelkdag op 1 juni 2019 bij stil.

We kennen allemaal wel de slogans: ‘melk is goed voor elk’ en ‘melk de Witte Motor’. Kinderen krijgen het met de paplepel in gegoten: melk is goed voor je. Goed voor je hersenen, je wordt er groot van, en je krijgt er sterke botten van. Daarom is het witte goedje bij kinderopvangorganisaties een standaard item op de boodschappenlijst. Niet voor niets is melk de basis voor heel veel andere producten. Dat komt door de goede eigenschappen: melk zit boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen.  

Oke, melk is dus een drankje dat een grote rol speelt in het voedselproces, maar moeten we er werkelijk een ‘Wereldmelkdag’ aan vastplakken? Dat vindt de Voedsel- en Agricultuur Organisatie van de Verenigde Naties wel. Ook omdat zo in beeld komt hoe de melkindustrie bijdraagt aan economische groei en duurzaamheid. Daarom is in 2001 deze dag in het leven geroepen. Veel melkboeren (ook in het buitenland) zetten hun staldeuren open voor het grote publiek. Hoe worden koeien gemolken? Wat gebeurt er met de melk na het melken? Het zijn zomaar wat vragen waar je antwoord op kunt krijgen.

Wil je Wereldmelkdag niet zomaar voorbij laten gaan? Dan is het misschien leuk om op 1 juni met je kinderdagverblijf of naschoolse opvang een boerderij te bezoeken en zo meer te weten te komen over melk. Houd je het toch liever binnen de eigen muren? Organiseer dan eens een zuivel proeverij. Leuk, leerzaam en lekker.  Wij hebben veel zuivel- en melkproducten; zelfs weidemelk!

Als het gaat om melkproducten of zuivel, dan is het wel belangrijk dat het vers is. Wij hebben een uitgebreid assortiment, gegarandeerd vers, en we leveren tot in de koelkast van het kinderdagverblijf of van de naschoolse opvang.
 

De online supermarkt voor

Afbeelding over Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen

Wat wij bieden? Boodschappen op maat. Een gemakkelijke budgettool en handige receptenmodule. En we leveren tot in de koelkast. Wat kunnen wij voor jouw woongroep(en) betekenen?

Afbeelding over Kinderopvang

Kinderopvang

Jij zorgt voor de kinderen, wij voor de boodschappen. Betaalbaar, een assortiment op maat, duidelijke productinformatie en geleverd wanneer je wilt. Daar staan wij voor!

Afbeelding over Bedrijfskantines

Bedrijfskantines

Een bedrijfskantine bevordert niet alleen de gezondheid van medewerkers, maar ook een goede werksfeer. En werk je met ons samen, dan kun je rekenen op flexibiliteit en dagelijks verse boodschappen.