Deze tekst heeft betrekking op: Kleinschalig wonen
Word op speelse wijze wijzer over HACCP en voedselveiligheid. Bij het bereiden en verwerken van eten en drinken kunnen er op de woonvorm veel dingen mis gaan. Dit kan de veiligheid van het eten direct in gevaar brengen. Speel ’Wat Zet Je Op Het Spel?’ en combineer spelen en leren in een handomdraai.
Vandaag leren wat je morgen kunt verbeteren
HACCP spel over voedselveiligheid, in beeld
Door de grote veranderingen in de zorg dreigt ook veel kennis te verdwijnen. Verzorgenden, zorghulpen, woonassistenten, facilitair medewerkers of vrijwilligers die gaan koken in kleinschalige woonvormen hebben soms helemaal geen opleiding gehad op dit gebied. Met behulp van dit lespakket proberen de makers niet alleen de basiskennis op het gebied van voedselveiligheid te verhogen, maar ook om uw medewerkers nog meer bewust te maken van de risico’s. Met andere woorden, vandaag leren wat u morgen meteen kunt verbeteren.

Voedselveiligheid is van levensbelang, zeker als het gaat om kwetsbare mensen. Organisaties die het eten in woonvormen zelf bereiden of verwerken, doen er goed aan hun medewerkers en vrijwilligers frequent educatie op dit vlak aan te bieden. Nu is de wet- en regelgeving rond dit onderwerp behoorlijk droge kost. Het bedrijf G-Kracht hospitality brengt daar verandering in. Naast de kennisgerelateerde voordelen biedt het spel natuurlijk ook veel plezier. Nieuwe medewerkers bijvoorbeeld slaan twee vliegen in een klap doordat ze collega's sneller leren kennen en informatie over voedselveiligheid krijgen. Het doel van het spel is met name bewustwording van eigen houding en gedrag rondom voedselveiligheid, grotere alertheid onder individuele werknemers maar ook onder elkaar en minder risico's. Collega's vergaren met elkaar meer kennis en kunnen deze ook onderling delen. Werknemers treden met elkaar in gesprek en dit versterkt de motivatie.

​G-kracht hospitality biedt een uitgebreid lespakket aan dat bestaat uit:
  • 1 Spel (met inhoud en handleiding)
  • DVD met instructiefilm Veilig eten in kleine woonvormen
  • boek Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen
  • folder Etiketwijzer
  • folder Slim kopen, koken en bewaren
  • handleiding 5 x Veilig eten in woonvormen
Wat zet je op het spel?’ is voor organisaties die zelf eten bereiden of verwerken in hun woonvormen een prima middel om medewerkers en vrijwilligers nieuwe kennis aan te reiken en om bestaande kennis te verversen.
Het lespakket kost € 395 exclusief btw. U kunt dit alleen bestellen bij G-kracht hospitality.

​Meer informatie vind u op http://watzetjeophetspel.nl/

De online supermarkt voor

Afbeelding over Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen

Wat wij bieden? Boodschappen op maat. Een gemakkelijke budgettool en handige receptenmodule. En we leveren tot in de koelkast. Wat kunnen wij voor jouw woongroep(en) betekenen?

Afbeelding over Kinderopvang

Kinderopvang

Jij zorgt voor de kinderen, wij voor de boodschappen. Betaalbaar, een assortiment op maat, duidelijke productinformatie en geleverd wanneer je wilt. Daar staan wij voor!

Afbeelding over Bedrijfskantines

Bedrijfskantines

Een bedrijfskantine bevordert niet alleen de gezondheid van medewerkers, maar ook een goede werksfeer. En werk je met ons samen, dan kun je rekenen op flexibiliteit en dagelijks verse boodschappen.