Uw eerste pagina was: 5 Tips tegen fruitvliegjes
Deze tekst heeft betrekking op: Telesuper algemeen

5 Tips tegen fruitvliegjes

Hoe voorkom en bestrijd ik fruitvliegjes, in beeld Tip 1
De meest simpele oplossing is om te voorkomen dat de neus van de vliegjes geprikkeld wordt. Fruitvliegjes zijn zo klein dat ze overal in kunnen waar etensresten zitten. Ze zijn daarbij niet erg kieskeurig. Bekende fruitvlieg-plekjes zijn vuilnisbakken, de vaatwasser, vaatwasdoekjes, lege blikjes of flesjes en natuurlijk fruit op een fruitschaal.
Door deze plaatsen schoon te houden, worden de vliegjes al minder uitgenodigd. Maak overigens niet schoon met schoonmaakazijn maar met zeep. Fruitvliegjes komen juist af op azijn, hier zijn ze gek op.
 
Tip 2
Vervang de vuilniszak regelmatig, gebruik iedere dag schone schoonmaakdoekjes en sponsjes en leg vers fruit zoveel mogelijk in de koelkast. Bewaar fruit dat ongeschikt is voor de koelkast, in een goed af te sluiten plastic bak. Vergeet ook niet om oud geworden fruit weg te gooien of – nog beter – eet het op tijd op.
 
Tip 3
Deze tip is wellicht een open deur, maar dit is ook letterlijk de tip. Om te voorkomen dat fruitvliegjes binnenkomen, is het belangrijk deuren en ramen dicht te houden op de plaatsen waar voedselbronnen zijn. Lastig met mooi weer in de zomer, maar wat niet naar binnen komt, hoeft ook niet naar buiten.
 
Tip 4
Fruitvliegen houden niet van sterke geuren zoals knoflook en kruidnagel. Door een bolletje knoflook of een schoteltje kruidnagels bij de fruitschaal te leggen, houdt u ze hier weg. Ook kruidenplanten doen wonderen. Basilicum, lavendel en dille waarderen de fruitvliegjes niet en zijn erg doeltreffend.
 
Tip 5
Als de vliegjes toch binnen zijn gekomen, dan zijn ze ook te vangen. Een fruitvliegjesvanger is zonder al teveel moeite zo gemaakt met bijvoorbeeld een scheutje azijn in een schaaltje. Deze geur kunnen ze niet weerstaan. Gebruik dit alleen als ramen en deuren dicht zijn, anders lokt de val ook vliegjes van buiten.

Wij houden u op de hoogte!