Deze tekst heeft betrekking op: Kinderopvang
Overprikkeld; dat zijn we allemaal wel eens. Kinderen op een volle groep zijn dat zeker. Wat kun jij doen om de groep prikkelarm te maken?
Hoe ga je overprikkeling tegen op de baby- en peutergroep?
Tips om je groep prikkelarm te maken, in beeld
Lees hier enkele tips om je baby- en peutergroep prikkelarm te maken.

Babygroep:
  • Andere factoren die prikkels kunnen geven, anders dan die van de groep, kunnen beter vermeden worden. Denk hierbij aan achtergrondmuziek en radio.
  • Kijk of er een mogelijkheid is voor minder in- en uitloop van bijvoorbeeld ouders en leidsters. Dit geeft veel onrust en sommige kinderen schrikken hiervan, hoe vaak de deur ook open gaat.
  • Zorg dat er een rustige hoek in de ruimte is, waar de verlichting niet te fel is. Een hoge box aan het raam is voor veel kinderen een fijne, rustige plek.
  • Overleg veel met de ouders van de kinderen. Bespreek factoren die thuis merkbaar zijn die het kind rustig of juist druk maken. Met deze informatie kun je het kind op de groep meer rust bieden. 

Peutergroep:
  • Een rustige kleur voor de vloer is voor peuters zeker een aanrader. Het speelgoed waarmee gespeeld wordt is al kleurrijk genoeg, dus is bijvoorbeeld een grijze kleur voor de vloer rustgevender.
  • Ook voor de muren kan rekening gehouden worden met een lichte, zachte kleur. Dit geeft ook meer rust in de ruimte.
  • Knutselwerken worden vaak het liefst door de hele ruimte tentoongesteld. Om de rust echter te bewaren is het beter om een groot bord hiermee vol te hangen en de rest van de muren rustig te houden.
  • Let op de akoestiek. Kinderen en jijzelf worden er erg geprikkeld van om de hele dag in lawaai te zitten.
  • Net als bij de babygroep is het niet nodig de hele dag muziek op de achtergrond te hebben. Momenten met muziek om te dansen is leuk, maar daarbuiten is het beter om de muziek uit te laten staan.
  • Zorg voor een rustige hoek in de ruimte. In deze ruimte kunnen kinderen zich terugtrekken en bijvoorbeeld boekjes bekijken.


Bron: www.kinderopvangtotaal.nl

De online supermarkt voor

Afbeelding over Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen

Wat wij bieden? Boodschappen op maat. Een gemakkelijke budgettool en handige receptenmodule. En we leveren tot in de koelkast. Wat kunnen wij voor jouw woongroep(en) betekenen?

Afbeelding over Kinderopvang

Kinderopvang

Jij zorgt voor de kinderen, wij voor de boodschappen. Betaalbaar, een assortiment op maat, duidelijke productinformatie en geleverd wanneer je wilt. Daar staan wij voor!

Afbeelding over Bedrijfskantines

Bedrijfskantines

Een bedrijfskantine bevordert niet alleen de gezondheid van medewerkers, maar ook een goede werksfeer. En werk je met ons samen, dan kun je rekenen op flexibiliteit en dagelijks verse boodschappen.