Deze tekst heeft betrekking op: Telesuper algemeen
Omdat men in de regel meer betaalt voor A-merken dan voor huismerken en budget merken gaat men er vaak ook van uit dat deze kwalitatief beter zijn. Maar is dit ook zo?
Zijn ​A-merken kwalitatief beter dan B-, en C-merken?
Kwaliteitsverschil tussen A-, B- en C-merken, in beeld
Veel mensen doen op basis van de naamgeving de aanname dat A-merken van een betere kwaliteit zijn dan B of C-merken. Toch blijkt dit in veel gevallen niet juist te zijn. Het kwaliteitsverschil tussen A-merken en budget-merken is vaak nihil. Bij het op de markt brengen van een merk wordt gekeken naar welk imago een merk wil uitstralen. Is het een exclusief product? Wie is de doelgroep? Waar ga je het merk verkopen? 

A-merken zijn de merken die door de fabrikant als kwalitatief hoogwaardig in de markt worden gepositioneerd. Om dit over te brengen op de doelgroep worden veel marketingcommunicatieactiviteiten ondernomen die de naamsbekendheid van het merk moeten vergroten. Voorbeelden van A-merken zijn Coca-Cola en Pepsi. Het product is niet goedkoop, maar verkoopt zich vaak gemakkelijk door alle hierom vormgegeven communicatie en het grote aantal verkooppunten. Huismerken zijn kwalitatief gelijkwaardig aan A-merken, maar worden op een laagdrempeligere manier aan de man gebracht. We zien bijvoorbeeld ook fabrieken waarbij hetzelfde product in een andere verpakking wordt gedaan. Dit zijn dan fabriekanten die zowel een A-merk als een B-merk produceren. 

Uiteraard kan het als nog zijn dat sommige A-merken door de consument wel als lekkerder worden beschouwd. Dit kan soms objectief zijn maar ook is gebleken dat wanneer men weet uit welke verpakking een product komt het direct subjectief als lekkerder wordt gewaardeerd. 

De online supermarkt voor

Afbeelding over Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen

Wat wij bieden? Boodschappen op maat. Een gemakkelijke budgettool en handige receptenmodule. En we leveren tot in de koelkast. Wat kunnen wij voor jouw woongroep(en) betekenen?

Afbeelding over Kinderopvang

Kinderopvang

Jij zorgt voor de kinderen, wij voor de boodschappen. Betaalbaar, een assortiment op maat, duidelijke productinformatie en geleverd wanneer je wilt. Daar staan wij voor!

Afbeelding over Bedrijfskantines

Bedrijfskantines

Een bedrijfskantine bevordert niet alleen de gezondheid van medewerkers, maar ook een goede werksfeer. En werk je met ons samen, dan kun je rekenen op flexibiliteit en dagelijks verse boodschappen.