Deze tekst heeft betrekking op: Telesuper algemeen

Deze groenten bewaart u niet in de koelkast

Groenten buiten de koelkast bewaren, in beeld Niet alle groenten houden van kou. Er zijn groenten die wel in de groentenla thuis horen, maar voor deze groenten geldt dat zeker niet:
Komkommers worden snotterig als ze in de koelkast liggen. Buiten de koelkast op een koele plaats zijn ze maximaal 2 weken houdbaar. Zit de komkommer in folie? Bewaar de komkommer in zijn folie want dit voorkomt uitdroging. Folie verlengt de houdbaarheid met een week.
Tomaten komen uit warme landen of uit de kas waar het lekker warm is. Een tomaat in de koelkast verliest snel zijn smaak. Eet tomaten alleen als ze rijp zijn. Bewaar tomaten dus buiten de koelkast, op een droge koele plek.
Winterpeen, ui en aardappel, de ingrediënten voor hutspot. Niet voorgesneden ingrediënten voor deze Hollandse stampot bewaar je niet in de koelkast, maar onverpakt in een donkere, koele en droge plaats. In een kelder of schuur blijven ze wel een maand goed. Uien nemen trouwens snel vocht op waardoor ze gaan rotten. Uien kunnen goed in een netje of geknoopt in een panty opgehangen worden.
Net als winterpeen zijn pastinaak en knolselderij goede bewaargroenten. Ze zijn het meest gebaat bij een koele, droge plek buiten de koelkast (12-15 °C). In de groentelade of in een plastic zak is het vaak te vochtig, waardoor schimmel kan ontstaan. 
Aubergine en paprika net als komkommen buiten de koelkast, maar niet op de fruitschaal en niet bij de tomaten. Ze zijn gevoelig voor ethyleen, een gas dat bananen, peren, appels en tomaten uitscheiden. Ze krijgen daardoor plekken en krijgen een bittere smaak.

Wij houden u op de hoogte!