Deze tekst heeft betrekking op: Telesuper algemeen
Bij Telesuper merken zij dat de klantbehoefte aan maatwerkadvies op het gebied van voeding en dieet groter wordt. Er is sprake van een heuse trend. Hoe speelt de online aanbieder van levensmiddelen en andere boodschappen voor kleinschalige zorg hierop in?
Groeiende rol in voedingsadvies boodschappenleverancier Telesuper
Bij Telesuper merken zij dat de klantbehoefte aan maatwerkadvies op het gebied van voeding en dieet groter wordt. Er is sprake van een heuse trend. Hoe speelt de online aanbieder van levensmiddelen en andere boodschappen voor kleinschalige zorg hierop in?
 
Naast het reguliere werk is onze accountmanager ook verantwoordelijk voor adviezen over voeding en dieet. “Mijn adviesrol vat ik breed op”, zegt onze accountmanager. “Het kan dus gaan om een groot aantal zeer verschillende onderwerpen. Om te beginnen de keuze tussen vers koken of met convenience food werken. Daarnaast help ik onze klanten met complete analyses van hun assortiment, aan de hand van hun historisch bestelgedrag, met het oog op betere keuzes, stroomlijning enzovoort. Ook adviseer ik over keuzes tussen A-merk, huismerk (B-merk) of budgetmerk (C-merk). Natuurlijk speelt bij dit alles budget een rol, maar ik assisteer ook bij verantwoorde keuzes op het gebied van voeding en dieet. Dit gaat bij mij hand in hand. Verder is het zo dat ik kookworkshops geef over beter koken voor een grote groep mensen.”
 
“Als je dit als zorginstelling goed aanpakt, draagt goede voeding bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van je cliënten”, aldus onze accountmanager. Telesuper probeert deze toegevoegde waarde bij bestaande en nieuwe klanten te realiseren. Klanten ervaren duidelijk de meerwaarde, zo is gebleken uit klantcontacten.
 
Gezonde voeding in kleinschalige zorg
Wetenschappelijk onderzoek wijst erop dat gezonde voeding bijdraagt aan lichamelijke én geestelijke gezondheid. Ook is duidelijk dat gezond eten herstel positief beïnvloedt. In de kleinschalige zorg kan er een positief effect zijn op zaken als het voorkomen van diabetes, decubitus (doorligplekken) en wondgenezing.
 
Waken voor ondervoeding, het monitoren van goed herstel, borgen dat medicatie zijn werk blijft doen, bewoners die juist te veel eten – je komt het allemaal tegen als je in de kleinschalige zorg voor ouderen of mensen met een lichamelijk of geestelijke beperking werkt, onderstreept onze accountmanager. In zijn visie: “Hoewel medewerkers van een voorziening voor kleinschalig wonen over steeds meer kennis beschikken als het gaat om eten en drinken, heeft de gemiddelde werknemer een achtergrond in de zorg. Dat is waar diens primaire kennis zit. Mijn advies kan dus echt bijdragen.”
 
Zo is het beter om gezonde voeding te geven die van nature meer energie en eiwitten bevat als iemand ondervoed is, in plaats van speciale bijvoeding. Ook voeding en medicijngebruik staan in relatie tot elkaar. Telesuper heeft de kennis en ervaring in huis om hierover deskundig te adviseren.

De online supermarkt voor

Afbeelding over Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen

Wat wij bieden? Boodschappen op maat. Een gemakkelijke budgettool en handige receptenmodule. En we leveren tot in de koelkast. Wat kunnen wij voor jouw woongroep(en) betekenen?

Afbeelding over Kinderopvang

Kinderopvang

Jij zorgt voor de kinderen, wij voor de boodschappen. Betaalbaar, een assortiment op maat, duidelijke productinformatie en geleverd wanneer je wilt. Daar staan wij voor!

Afbeelding over Bedrijfskantines

Bedrijfskantines

Een bedrijfskantine bevordert niet alleen de gezondheid van medewerkers, maar ook een goede werksfeer. En werk je met ons samen, dan kun je rekenen op flexibiliteit en dagelijks verse boodschappen.