
Winterinspiratie: vier vrolijke, snelle & gezonde fruitsnacks
Leuk om te maken én lekker om te eten: deze winterse fruitsnacks. De fruitsneeuwpoppen, -rendieren en -kerstbomen toveren ongetwijfeld een lach op het gezicht en zijn nog gezond ook.
1. Gezellige sneeuwpop
Van deze sneeuwpop wordt toch iedereen vrolijk? Je maakt hem als volgt:
- Zet twee mandarijnen op elkaar met behulp van en prikkertje
- Maak met behulp van kruidnagels de ogen en neus
- Ontdoe twee kleine kerstboomtakjes van hun naalden
- Gebruik de takjes om twee armen te maken (je kunt de takjes gewoon in de mandarijn prikken)Nu kun je de sneeuwpop nog een gezellig jasje geven door twee knopen te maken:
- De knopen maak je van twee rode bessen en blaadjes van een bladgroente, bijvoorbeeld spinazie. Je kunt de blaadjes in de gewenste vorm scheuren.
- Garneer deze gezellige sneeuwpop met een (niet eetbare) kerstmuts en je wintertafereel is compleet.

2. Kleurrijke kerstboom
- Schil een kiwi, snijd hem door de helft en snijd de helften vervolgens in partjes.
- De partjes worden de wonderschone takken. Verdeel ze over het bord, in de vorm van een kerstboom
- Maak van één partje een rechthoek, voor de stam van de den
- Leg bij de punten van de partjes afwisselend een blauwe of rode bes neer
- Voor de piek gebruik je een framboos. De overige frambozen kun je gebruiken als “kerstballen” om de boom mee te garneren. Geniet ervan!

3. Bananensneeuwmannen
- Schil de banaan en snijd hem in stukjes
- Leg de stukjes onder elkaar neer op een bord: drie voor elke sneeuwman
- Snijd de aardbei doormidden en geef de twee stukken de vorm van een hoedje
- Ook de snackpaprika kun je doormidden snijden voor het maken van de armen en neus
- Maak het ronde oogwit van kokossnippers of kokosrasp
- Geef de sneeuwpop oogjes met een donkere pit van fruit (bijvoorbeeld van kiwi)
- Gebruik een paar kleurrijke M&M's of Skittles om de sneeuwman knopen te geven.Wil je een volledig gezonde snack maken? Dan kun je voor de knopen ook bessen gebruiken

Rudolf van sinaasappel
- Snijd de sinaasappel in vijf ronde stukken
- Gebruik drie stukken voor het hoofd, de romp en de neus
- Snijd uit het vierde stuk de voetjes en de oren
- Uit het vijfde stuk (het liefst een zijkant, want daar zit meer schil aan) knip je het gewei
- Snijd van de appel de neus, mond en muts
- Geef de muts een mooie ronde bol, door een kokossnipper in de juiste vorm te knippen
- Vergeet niet de oogjes te maken met de kokossnippers en fruitpitjes
