wereldmelkdag-telesuper-zuivel-melkproducten-online-supermarkt

Wereldmelkdag: Telesuper levert alle zuivel- en melkproducten die je nodig hebt

Melk drinken is in Nederland de gewoonste zaak van de wereld. Dat blijkt wel uit de cijfers. Gemiddeld drinken Nederlanders vijftig liter melk per jaar! Daarom viert Telesuper Wereldmelkdag. Viert jouw dagopvang deze feestelijke dag met ons mee?

Een ode aan melk


Wij Nederlanders staan wereldwijd op de derde plek als melkdrinkers. Melk is dus belangrijk en gezond. Daar staan we tijdens Wereldmelkdag op 1 juni 2019 bij stil. We kennen allemaal wel de slogans: ‘melk is goed voor elk’ en ‘melk de Witte Motor’. Kinderen krijgen het met de paplepel in gegoten: melk is goed voor je. Het is goed voor je hersenen, je wordt er groot van, en je krijgt er sterke botten van. Daarom is het witte goedje bij kinderopvangorganisaties een standaard item op de boodschappenlijst. Niet voor niets is melk de basis voor heel veel andere producten. Dat komt door de goede eigenschappen: melk zit boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen.

Waarom Wereldmelkdag?


Oke, melk is dus een drankje dat een grote rol speelt in het voedselproces, maar moeten we er werkelijk een ‘Wereldmelkdag’ aan vastplakken? Dat vindt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties wel. Zo komt in beeld hoe de melkindustrie bijdraagt aan economische groei en duurzaamheid. Daarom is in 2001 deze dag in het leven geroepen. Veel melkboeren (ook in het buitenland) zetten hun staldeuren open voor het grote publiek. Hoe worden koeien gemolken? Wat gebeurt er met de melk na het melken? Het zijn zomaar wat vragen waar je tijdens Wereldmelkdag antwoord op kunt krijgen.

Hoe vier je deze dag?


Wil je Wereldmelkdag niet zomaar voorbij laten gaan? Dan is het misschien leuk om op 1 juni met je kinderdagverblijf of naschoolse opvang een boerderij te bezoeken en zo meer te weten te komen over melk. Houd je het toch liever binnen de eigen muren? Organiseer dan eens een zuivelproeverij. Leuk, leerzaam en lekker.

Koop je zuivel- en melkproducten bij Telesuper


Het assortiment van Telesuper zit boordevol zuivel- en melkproducten voor die zuivelproeverij. We hebben zelfs weidemelk! Als het gaat om melkproducten of zuivel, dan is het wel belangrijk dat het vers is. Wij bieden een versgarantie én we leveren op locatie van het kinderdagverblijf of van de naschoolse opvang. Een fijne Wereldmelkdag beleef je met Telesuper. Super toch?!