mei

Shop eerlijke G’woon producten op World Fairtrade Day

Wat is een fairtrade-label en welke G'woon producten zijn fairtrade? Onze themawebshop ter ere van World Fairtrade Day (8 mei) helpt je eerlijke voeding te vinden. Neem snel een kijkje!


Wat is World Fairtrade Day?

World Fairtrade Day of de Internationale Dag van de Fairtrade is een dag om aandacht te vragen voor eerlijke handel. Deze dag vindt ieder jaar plaats op de tweede zaterdag in mei, dit jaar dus op 8 mei. Het is een initiatief van de World Fair Trade Organisation (WFTO), die zich inzet voor duurzaamheid, transparantie en eerlijke prijzen voor boeren. Daarnaast zet deze organisatie zich in voor gelijkheid en goede arbeidsomstandigheden.


Fairtrade-label

Vaak krijgen boeren uit ontwikkelingslanden een erg lage prijs voor de producten die ze naar het Westen exporteren. Producten met een fairtrade-label zijn eerlijker ingekocht. Dat wil zeggen dat voor deze producten een hogere prijs betaald is aan de boeren dan voor producten zonder fairtrade-label. Verder betekent dit label dat er geen gebruik is gemaakt van kinder- of dwangarbeid.


Wat kun je doen om je steentje bij te dragen?

Kies op World Fairtrade Day - en andere dagen - voor fairtrade producten. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een speciale themashop ingericht van ons huismerk G'woon. Ons huismerk biedt talloze theesmaken en diverse chocola aan met het fairtrade-label. Ben je benieuwd naar de fairtrade producten? Neem dan snel een kijkje in onze themawebshop.