nationale-pannenkoekdag-telesuper-beslagmix-beslag-pannenkoekenmix

Vier Nationale Pannenkoekdag met Telesupers beslagmixen

Nationale Pannenkoekdag is een vrolijke dag. Dan worden de rollen omgedraaid: kinderen bakken voor ouderen. Zo worden opa’s en oma’s verwend met een heerlijke zelfgebakken pannenkoek. Duizenden basisschoolleerlingen uit de bovenbouw bakken onder begeleiding een flinke stapel pannenkoeken voor een oudereninstelling in de buurt.

Wat is Nationale Pannenkoekdag?


Nationale Pannenkoekdag valt elk jaar op een vrijdag in maart. De naam zegt het al: op deze dag bakken we massaal pannenkoeken. Dat is niet het enige. Deze dag staat namelijk in het teken van het verbinden van kinderen en ouderen. Kinderen proberen de ouderen uit de buurt een groot plezier te doen door hen te voorzien van een vrolijke pannenkoek. Naast dat deze dag in het teken staat van bakken voor ouderen, is pannenkoeken bakken eten ook gewoon heel leuk. Deze heerlijke lekkernij draagt bij aan een feestelijke stemming. Ook kinderopvangcentra kunnen meedoen aan deze dag.

 

De pannenkoek


De traditionele Nederlandse pannenkoek maak je met ei, melk, bloem en meestal een klein beetje zout. De klassieke pannenkoek wordt meestal in een klein beetje boter gebakken (soms olie). Vroeger koos men vaak voor een mix van bloem met boekweitmeel. Tegenwoordig zijn er talloze beslagmixen. Neem bijvoorbeeld 6 granen, met een vleugje kaneel, oftewel Oma's pannenkoeken van Koopmans. Ook de mix voor luchtige eierpannenkoeken leidt tot een heerlijk resultaat. Verder hoeven mensen met een glutenvrij dieet pannenkoeken gelukkig niet af te slaan: voor hen is er een speciale glutenvrije mix op de markt. In onze webshop bieden wij dit aan onder het merk Damhert. Als je bij ons bestelt, zit je nooit zonder beslag op Pannenkoekdag!


Bak jij ook pannenkoeken op Pannenkoekdag?


Hoe bak je de perfecte pannenkoek op Nationale Pannenkoekdag? Hier komen de tips. Allereerst: een pannenkoek kun je het beste op een middelhoog tot hoog vuur bakken. Anders duurt het erg lang voor de pannenkoek klaar is. Ga je voor een hele stapel pannenkoeken? Dan moet je opletten. Zodra de boter en de pan heet zijn, zal de pannenkoek binnen een aantal minuten al gaar zijn. Dan kun je het vuur wat lager zetten.

 

Versieren


Al tijdens het bakken kunnen andere ingrediënten worden toegevoegd. Maak de lekkernij nóg lekkerder met spek en kaas of kruiden. Ook fruit doet het goed in een pannenkoek. Je kunt bijvoorbeeld rozijnen en appel meebakken. Ook aardbeien zijn er heerlijk bij. En wil je echt een feestelijke pannenkoek? Dan kun je later nog een toef slagroom toevoegen. Meestal hebben de kinderen zelf ook hele goede ideeën, waar je zelf nog niet op was gekomen. En wie weet, kennen de ouderen uit de buurt ook nog een gouden combinatie.