Halloweeen

Muhahahaha… Gezonde Halloweenhapjes om samen met de kinderen te maken

Pompoenen in de aanslag: 31 oktober is het Halloween. Je wilt de kinderen natuurlijk niet de stuipen op het lijf jagen, maar een beetje griezelen kan natuurlijk wel! Deze spannende, gezonde tussendoortjes dragen bij aan een griezelig gezellige dag.


1. Bijtgrage appeltjes
Hap, hap, hap: als de kinderen niet uitkijken, eten deze appeltjes hen op! Het enige wat je nodig hebt zijn appels en pijnboompitjes. Je kunt ook de ‘mond’ van de appel besmeren met pindakaas en beplakken met mini-marshmellow-tandjes.

2. Spinnen-ei
Met deze gevulde eitjes zet je een griezelig hapje voor de hartige trek op tafel. Leuk om de olijfspinnen samen met de kinderen te maken (als ze dat durven…!).

3. Pompoen-mandarijntje
Maak van een mandarijntje een mini-pompoen. Pel een mandarijn in zijn geheel. Snijd vervolgens een stukje komkommer in kleine, lange stukjes voor het steeltje. Klaar zijn de pompoen-mandarijntjes!

Leuk voor oudere kinderen: laat ze met stift enge gezichten op mandarijnen (met schil) tekenen, zodat ze lijken op uitgesneden pompoenen.

4. Banaanspookjes
Deze spookjes lijken misschien eng, maar zijn eigenlijk heel zoet! En heel makkelijk om te maken. Snijd een banaan schuin in tweeën, zodat je twee spookjes in spe hebt. Op beide helften teken je aan de bovenkant een spookachtig gezichtje met bijvoorbeeld hagelslag of wat chocopasta.

Ook leuk: laat de kinderen een spinnenweb op een banaan (met schil) tekenen en zet er een nepspin op.

Behoefte aan meer recepten voor lekkere tussendoortjes? Kijk eens in de receptenmodule en filter op ‘tussendoortje’.