thee

Maak je eigen herfstthee!

Met wat kruiden, gedroogd fruit en een beetje rooibos maak jij je nieuwe, favoriete herfstthee. Zelfs in het zakje ruikt het al heerlijk en verwarmend!

Benodigdheden


- Koffiefilters
- Schaar
- Liniaal
- Potlood
- Naald en draad of naaimachine
- Nietmachine
- Gekleurd papier
- Plakband
- Touw
- Ingrediënten voor de thee

Stappenplan


Stap 1) Je eigen theezakje maak je uit een koffiefilter. Teken met potlood en liniaal een rechthoek op de filter. Knip deze uit. Naai de zijkanten dicht met naald en draad of de naaimachine. Nu heb je een zakje. Er zijn natuurlijk ook losse theefilterzakjes te koop.

Afbeelding

Stap 2)
Maak je eigen herfstmix met een paar stukjes gedroogde appel, 1/2 tl amandelschaafsel, enkele stukjes verbrokkelde kaneelstok, 1 el rooibosthee en 1 kruidnagel. Appel droog je in zeer dunne plakjes op een bakplaat (100 graden) voor 90 minuten. Vul je zakjes met 1 lepel van dit mengsel.

Afbeelding

Stap 3)
Vouw de bovenste punten van het theezakje naar elkaar toe en vouw daarna het bovenste hoekje naar het midden. Knip een labeltje voor je theezakje uit gekleurd papier en maak er een touwtje of draadje aan vast. Met een nietmachine maak je het touwtje vast aan je theezakje.
Afbeelding

Stap 4)
Maak een vrolijke wikkel voor het theezakje uit een strook papier. Vouw de strook in drieën zodat het theezakje erin past. Maak vast met een plakbandje. Versier de wikkel met een persoonlijke tekst of mooie tekening. Leuk om cadeau te doen of zelf van te genieten.
Afbeelding

Deze tekst is geproduceerd door onze partner Coop.