Asperges bewaren doet u zo

Asperges bewaren? – Zo blijven ze langer goed!

Een asperge is een kwetsbare groente die met zorg gedurende 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaard kan worden. Met deze simpele tips bewaar je het witte goud het beste.

De lente: Het seizoen van de asperges


De lente is het seizoen van de asperges. Ze zijn verkrijgbaar van april tot en met juni. Asperges bewaren kan een uitdaging zijn. Asperges zijn maar kort verkrijgbaar. Dat betekent dat ze niet zo lang goed blijven. Ze moeten dan ook met zorg behandeld worden. Wikkel witte asperges direct na ontvangst in een vochtige theedoek en leg ze in de koelkast.
Groene hoeven niet in een theedoek, maar kunnen in een open plastic zak in de koelkast. Asperges moeten dus wel altijd in de koelkast bewaard worden, maar de manier waarop varieert.

Asperges invriezen


Heb je geen plaats in de koelkast, of staan de asperges nog lang niet op het menu? Gelukkig kunnen asperges, zowel de groene als de witte, ook ingevroren worden. Op deze manier kun je, ook als het geen lente is, nog genieten van een lekkere asperge. Voor het invriezen schil je de asperges zorgvuldig. Vervolgens verpak je ze in een plastic diepvrieszakje en leg ze in de vriezer. In de diepvries kun je asperges zo'n 4 tot 6 maanden bewaren. Bij bereiding hoeven ze niet eerst te worden ontdooid: ze kunnen direct in een pan met ruim kokend water.

Het witte goud


Wist je dat witte asperges ook wel het witte goud genoemd worden? Die naam hebben ze te danken aan hun glans en als je ze schoonmaakt, kunnen ze smetteloos wit worden. Hopelijk blijft jouw witte goud dankzij deze tips langer goed.