appel

6 Herfstige, gezonde en lekkere tussendoortjes met appel

De herfst is hét seizoen van de appel. Appels lenen zich goed voor lekkere en gezonde tussendoortjes voor de kinderopvang. Welk kind lust er nou geen sappig appeltje? Daarom: 6 ideeën en recepten voor een gezond appeltussendoortje.


1. Appel-lolly met kaneel


Zo simpel, maar nét even lekkerder en leuker dan een gewoon appeltje. Snijd een appel in partjes, steek op satéprikker en dip in de kaneel. Klaar is je appel-lolly! Ook lekker: gebruik koek- en speculaaskruiden in plaats van kaneel.

2. Feestende appels


Een jarige op de groep? Deze party-appels maken het feest compleet. Vervang de melkchocolade door pure chocolade (75% cacao) en kies voor bijv. kokosrasp als dip om het receptje extra gezond te maken.

3. Knapperige appelchips<strong


Heeft jouw opvang een oven? Dan kun je deze lekkere appelchips maken met slechts twee ingrediënten: appel en kaneel. Terwijl de appels in de oven liggen, kun je met de kinderen van vouwblaadjes vrolijke bakjes maken om de chipjes in te doen.

4.Vrolijke appel-dippers</a


De kinderen vinden het ongetwijfeld leuk om de gedipte appels te voorzien van vrolijke toppings. Tip: maak dit recept gezonder door de appel te dippen in pure chocolade (75% cacao) en als topping kokosrasp te gebruiken.

5. Warme appelmoes zonder suiker


Winderige, kille herfstdag? Verwarm de kinderen met een bakje verse, warme appelmoes (zonder suiker natuurlijk). Snijd zoete appels in kleine stukjes en kook ze met een beetje kaneel in een bodempje water tot ze uit elkaar vallen (zo’n 5-10 minuten). Staafmixer erop en klaar is je appelmoes.

6. Fruitrolletjes


Ken je van die opgerolde zure matten? Dit is een gezonde variant daarop. Je maakt eerst appelpuree, die je vervolgen uitsmeert over een bakplaat en laat drogen in de oven. Snijden en oprollen maar! Kan ook gemaakt worden met andere fruitsoorten.