Pompoen

3x doen met de resten van een pompoen

Een leuke activiteit met bewoners: het uitsnijden van een pompoen voor Halloween. Zonde om daarna de vulling weg te gooien, want daar kan je zoveel lekkers mee maken! Wat dacht je van een zachte pompoencake, een frisse pompoensoep of gezonde(re) pompoenkoekjes?

1. Zachte pompoencake
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar met pompoen kun je heerlijke baksels maken! Deze cake is heel eenvoudig en is dankzij de pompoen heerlijk zacht. Voor dit recept heb je 200 gram pompoenstukjes nodig. Waarschijnlijk houd je nog wel wat over van je uitgesneden pompoen om bijvoorbeeld een soepje mee te maken.

2. Frisse pompoensoep
De toevoeging van limoen en sinaasappel maakt deze pompoensoep heerlijk fris. In vijf minuten heb je alle ingrediënten in de pan en daarna hoeft de soep alleen nog even 10 minuutjes te koken. Lekker voor de lunch of als avondeten met een lekker broodje erbij.

3. Pompoenkoekjes
Dankzij de kaneel, sinaasappel en licht oranje kleur passen deze koekjes helemaal bij de herfst. Ze zijn lekker en leuk om te maken en nog gezonder dan gewone koekjes ook! De pompoen vervangt namelijk de boter, maar het resultaat is er niet minder om.

Zien wat je nog meer met pompoen kunt maken? Zoek dan in onze nieuwe receptenmodule op ‘pompoen’!

Deze tekst is geproduceerd door onze partner Coop.