Feest!

Wie jarig is trakteert! Ook op de kinderdagopvang. Maar dan liefst wel met een gezonde
traktatie. Tips over gezonde traktaties en hoe jij ouders hierin kunt ondersteunen lees je in dit
blog.

Vandaag vegetarisch?

Misschien zie je het ook wel terug bij jullie op de opvang: steeds meer kinderen die vegetarisch eten. Is dat wel gezond voor kinderen en wat bied je ze dan aan?

De Aardappeleters

De aardappel, dat is echt Hollandse kost, toch? Mis! Deze voedzame jongen wordt over de hele wereld gegeten. Wij maken een smaakreis met de aardappel en selecteren de origineelste recepten.

Smaakmaker: Koriander

Kruiden geven ons eten extra veel smaak, maar bieden ook fijne extra’s. Deze keer nemen we koriander onder de loep. Geen ander kruid verdeelt de meningen meer dan deze.

Warme lunch: een goed idee?

Eerst een boterham hartig, dan een boterham zoet, wie is er niet groot mee geworden? Toch bieden steeds meer kinderdagverblijven een warme lunch aan. Maar is dat wel gezond? Die vraag beantwoorden we in onderstaand blog.

Pit in je eten stoppen kan op verschillende manieren

Sambal en pepers geven een pittige smaak aan het eten. Maar wist jij ook dat er genoeg andere producten zijn die jou pit kunnen geven? Wij hebben onze schappen afgezocht naar helden met pit. Helden met een bijzonder verhaal en feitjes die wellicht nog onbekend voor jou waren. Wie van de top 5 geeft jou de meeste pit?

broodbeleg

Gezond, verantwoord en lekker broodbeleg

Gezellig samen aan tafel om een boterham te eten. Voor de meeste kinderen een moment van rust, even nieuwe energie opdoen voor weer een hele middag plezier maken. Laat die kinderen maar smullen, met deze tips voor gezond en lekker beleg!