Duurzame leverancier

Duurzame leverancier voor al je zakelijke boodschappen

Duurzaam en verantwoord ondernemen is nu een veel voorkomend onderwerp bij iedere organisatie. Ook binnen Telesuper is dit een belangrijk agendapunt. Om ervoor te zorgen dat we voor milieu en maatschappij een positieve ecologische voetafdruk achterlaten. Zijn wij bezig om iedere stap in onze dienstverlening te verbeteren. Wij leggen je graag uit welke activiteiten we al hebben ondernomen en waarom Telesuper een duurzame leverancier is.

Energieneutraal E-Fulfilment Center


In de jaarwisseling van 2020 naar 2021 zijn wij verhuisd naar een nieuw E-Fulfilment Center. Dit pand met een bedrijfshal van 13.000m2 biedt ons 4x meer ruimte dan het vorige pand. Daarnaast is het ideaal om samen met onze 300 medewerkers de groei voort te zetten. Om onze wens als duurzame leverancier te vervullen is er ook gekeken hoe we het pand uit de jaren 80 konden omtoveren. 

We hebben ervoor gekozen om zonnepanelen op het dak te plaatsen en gebruik te maken van 7Q-warmtepompen van Mitsubishi Heavy Industries. Samen zorgen ze voor genoeg energie om de koel- en vriescellen, LED-verlichting en zelfs de verwarming draaiende te houden. Een ware transformatie dus!

Een duurzame leverancier begint met de bezorgwagens


Maart 2020 hebben wij onze vloot versterkt met 65 gloednieuwe bezorgwagens van Ford-Schurer-Kamphuis uit Almere. Wat maakt deze bezorgwagens zo bijzonder? Nou, ze zijn namelijk voorzien van een schone 2 liter EcoBlue euro 6.2-motor. De motor voldoet aan de laatste uitlaatgas-emissienorm en behoort hiermee tot de nieuwste en schoonste in de markt. 

Daarnaast hebben de bezorgwagens net als de oude verschillende compartimenten aan boord. Hiermee kunnen koel-en vriesproducten perfect op temperatuur blijven tijdens de rit. Waardoor we de kwaliteit kunnen waarborgen.

Verder zijn wij een samenwerking aangegaan met RoutiGo, leverancier van logistieke software. Hiermee kunnen we onze routes zo efficiënt mogelijk inplannen,waardoor we minder kilometers af hoeven te leggen. Het gevolg? Besparing van de Co2-uitstoot! 

 

Zonnepanelen duurzame leverancier warmtepompen duurzame leverancier

 

Oog voor de maatschappij


Naast milieu hechten wij veel waarde aan de maatschappij. Om hier een rol in te kunnen betekenen hebben wij jobcoaches in dienst. Zij begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen ons bedrijf. Zodat ook zij de mogelijkheid tot participatie hebben. En met succes! Dankzij onze jobcoaches is er een effectieve, persoonlijke en bedrijfsgerichte coaching. Met als gevolg dat medewerkers met een beperking meer werkplezier en minder overlegtijd nodig hebben met externen. In onze ogen houdt een duurzame leverancier zich dus niet alleen bezig met het milieu, maar met het totale plaatje.

Reduceren van verspilling 


Jaarlijks verspillen we in Nederland 2 miljard kilo voedsel. Om ons aandeel te beperken handelen we met een speciaal beleid. In samenwerking met Buitengewoon Almere stellen wij producten die over de datum gaan ter beschikking aan minimum huishoudens in Almere. Zo gaan de producten niet verloren en worden deze toch geconsumeerd.

Verder bieden we de klant diverse verpakkingsformaten aan. Zo kun je bij een grote bestelling de keuze maken voor een grootverpakking en ben je niet verplicht om dit per portie in te kopen. Andersom geldt dit ook! Zo kun je als afnemer je verspilling maximaal beperken. Daarnaast bieden we een inkoopadvies aan, zodat je als klant niet te veel en niet te weinig inkoopt.

Bij een duurzame leverancier hoort een duurzaam assortiment


We bieden de ideale combinatie van producten die je vindt in de supermarkt, maar ook bij de groothandel. Op het gebied van duurzaamheid bieden we in ons assortiment een ruim aanbod van producten met een keurmerk.De keurmerken vertegenwoordigen dat het product duurzaam, eerlijk of diervriendelijk is geproduceerd. Zo heb je als klant voldoende keuze om duurzaam in te kopen!

Lees hier meer over ons assortiment