Vandaag leren wat je morgen kunt verbeteren

Leer over voedselveiligheid met “Wat zet je op het spel?”

Bij het bereiden en verwerken van eten en drinken kunnen er op de woonvorm veel dingen mis gaan. Dit kan de veiligheid van het eten direct in gevaar brengen. "Wat zet je op het spel?" leert je op speelse wijze over HACCP-richtlijnen en voedselveiligheid. Dit spel is ideaal voor als je op de kleinschalige woonvorm of de kinderopvang werkt en meer wilt leren over de hygiënecode.


"Wat zet je op het spel?"


Door de grote veranderingen in de zorg dreigt veel kennis te verdwijnen. Verzorgenden, zorghulpen, woonassistenten, facilitair medewerkers of vrijwilligers die gaan koken in kleinschalige woonvormen hebben soms helemaal geen scholing gehad over voedselveiligheid. Dit lespakket van G-Kracht hospitality vergroot niet alleen de kennis op het gebied van voedselveiligheid. Ook probeert het medewerkers nóg meer bewust te maken van de risico's van verkeerde voedselbereiding. Kortom: ze leren vandaag wat ze morgen kunnen verbeteren.

Bewustzijn van voedselveiligheid


Voedselveiligheid is van levensbelang, zeker als het gaat om kwetsbare mensen. Daarom doen organisaties er goed aan hun vrijwilligers en medewerkers educatie op dit vlak aan te bieden. Nu is de wet- en regelgeving rond dit onderwerp behoorlijk droge kost. Het bedrijf G-Kracht hospitality brengt daar verandering in. Naast de kennisgerelateerde voordelen biedt het spel veel speelplezier. Zo kunnen nieuwe medewerkers twee vliegen in één klap slaan, omdat ze tijdens het spelen andere collega's die meedoen leren kennen.

Doel


Het doel van het spel is bewustwording van eigen houding en gedrag rondom voedselveiligheid. Ook stimuleert het spel alertheid onder werknemers. Collega's vergaren met elkaar meer kennis. Die kennis kunnen ze onderling delen. Tijdens het spel gaan werknemers met elkaar in gesprek en dat versterkt het bewustzijn van voedselveiligheid.

G-kracht hospitality biedt een uitgebreid lespakket aan dat bestaat uit:  • 1 Spel (met inhoud en handleiding)

  • DVD met instructiefilm Veilig eten in kleine woonvormen

  • boek Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen

  • folder Etiketwijzer

  • folder Slim kopen, koken en bewaren

  • handleiding 5 x Veilig eten in woonvormen
"Wat zet je op het spel?" is voor organisaties die zelf eten bereiden of verwerken in hun woonvormen een prima middel om medewerkers en vrijwilligers nieuwe kennis aan te reiken. Daarnaast ververst het kennis die is weggezakt.
Het lespakket kost € 395 exclusief btw. Je kunt dit alleen bestellen bij G-kracht hospitality.

Meer informatie vind je op https://www.watzetjeophetspel.nl/