Bewaarposter: kruidenmixen

De supermarkt ligt vol met internationale kruiden. Leuk en lekker, maar dat kun jij zelf ook! Wij geven de recepten voor een aantal van de belangrijkste kruidenmengsels.

Bewaarposter: hittemeter

De stof die verantwoordelijk is voor de scherpte van pepers heet capsaïcine. Hoe meer capsaïcine een peper bevat, hoe heter hij is. Bekijk de schaal van Scoville en ontdek de heetste pepers.

Bewaarposter: mocktails

Het is warm en je hebt dorst. Alcohol kan om verschillende redenen niet de beste keus zijn. Geen probleem, want met deze 9 toppers heb jij altijd iets sprankelends in je hand.

Bewaarposter: olie en boter

Om te bakken, om te smeren, om te braden… daarvoor gebruik je olie. In deze bewaarposter leggen we uit welke je het beste kan gebruiken.

Bewaarposter: groente en fruit

Zuivel, fruit, groenten, vlees: het maakt verschil of je iets buiten de koelkast bewaart of dat je het gekoeld bewaart. Ook kun je de houdbaarheid van een product verlengen door het in te vriezen. In deze poster lichten we een aantal een aantal veel gebruikte producten uit.

Vandaag leren wat je morgen kunt verbeteren

Leer over voedselveiligheid met “Wat zet je op het spel?”

Bij het bereiden en verwerken van eten en drinken kunnen er op de woonvorm veel dingen mis gaan. Dit kan de veiligheid van het eten direct in gevaar brengen. “Wat zet je op het spel?” leert je op speelse wijze over HACCP-richtlijnen en voedselveiligheid. Dit spel is ideaal voor als je op de kleinschalige woonvorm of de kinderopvang werkt en meer wilt leren over de hygiënecode.