allergie-informatie-gluten-lactose-noten

Informatie over allergie vind je in de webshop van Telesuper

Ook voor allergieën en dieetwensen heeft Telesuper een oplossing. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment aan gluten- en lactosevrije producten. Dankzij onze artikelinformatie kom je er ook snel genoeg achter of een product bijvoorbeeld noten bevat.

Glutenintolerantie


Gluten zijn een mengsel van eiwitten. Ze komen voor in sommige granen en zorgen ervoor dat deeg goed rijst en maken brood en pasta luchtig en stevig. Sommige mensen ontwikkelen hiervoor een allergie. Het volgen van een glutenvrij dieet is complex. De kans op een tekort aan voedingsstoffen is aanwezig. Daarom kan het goed zijn om de hulp van een diëtist in te schakelen. Als duidelijk is welke vorm van glutenintolerantie van toepassing is en welke producten gegeten kunnen worden, is het vaak toch even wennen aan de nieuwe manier van eten.

 

Glutenvrij assortiment


Gelukkig hebben wij een ruim glutenvrij assortiment om het wennen zo prettig mogelijk te maken. Een greep uit de stapel: we bieden brood, havermout, crackers, pasta, pannenkoekenmix en koekjes zonder gluten. Daarnaast hebben we voor deze intolerantie speciale snacks, bijvoorbeeld kipsaté en rundvleeskroketten.

 

Lactose allergie


Bij een lactose-intolerantie ben je allergisch voor een gedeelte van melkproducten: de suiker. Lactose is namelijk een suiker die alleen in melkproducten voorkomt. Als je gevoelig of intolerant bent voor lactose, kun je een deel van de suiker niet goed verteren. Dan krijg je meestal maag- of darmklachten. Om dat op te lossen, kun je een lactosevrij dieet volgen.

 

Lactosevrij assortiment


Bij lactose-intolerantie kun je ervoor kiezen om helemaal geen melkproducten te drinken. Daarvoor bieden wij in onze webshop alternatieven zoals soja- en amandeldrink. Maar wist je dat echte melk en yoghurt ook lactosevrij kunnen zijn? Probeer bijvoorbeeld Melkan melk lactosevrij of Arla lactosevrij halfvolle yoghurt. Je vindt deze producten door op ‘ lactosevrij’ te zoeken in de webshop. Eventueel kun je ook nog het soort product dat je zoekt invullen: bijvoorbeeld yoghurt of chocolademelk.

 

Notenallergie


Een notenallergie kan erg heftig zijn. Zo kan iemand met een notenallergie ernstige ademhalingsklachten krijgen. Heb je bijvoorbeeld een kindje op de dagopvang met een allergie voor noten? Dan moet je goed opletten. Noten zitten niet alleen in pindakaas, maar ook in veel energierepen en in bepaald brood. Kijk daarom altijd bij de artikelinformatie of het product geen sporen van noten bevat.

 

Artikelinformatie


Weet je niet zeker of een product lactose- gluten- of notenvrij is? Kijk dan bij de artikelinformatie van het product. Dit doe je door op het product te klikken. Vervolgens verschijnt daaronder een informatiebalk. Klik daar op het kopje ‘allergenen’. Hier staat precies aangegeven welke stoffen er in het product zitten.

 

Samenwerking


Ook in onze samenwerking met cateringdiensten kunnen wij rekening houden met allergieën. Zo kan De Kookdame van Albron lactosevrij koken en is het dagverse brood van de warme bakker ook glutenvrij te bestellen. We vinden het belangrijk om voor iedereen op maat te leveren. Bij specifieke allergieën of dieetwensen raden we aan contact met ons op te nemen. Dan kijken wij wat we voor je kunnen doen.