
5 oer-Hollandse lekkernijen
Elk land heeft zijn eigen specialiteiten, zo heeft Nederland er ook een aantal. Wist jij deze 5 Oer-Hollandse lekkernijen?
1 | Gwoon bakkersspeculaasSpeculaaskruiden bestaan uit kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember, kardemom en witte peper, maar vaak ook anijs, korianderzaad en foelie. Die rijke mix is het grote verschil met speculoos (-loos dus, omdat de koekjes zonder specerijen worden gebakken).
2 | Gouda Holland kaas
Goudse kaas staat op de derde plaats van meest gegeten kazen ter wereld! Hij heeft een vetgehalte van minimaal 48+.
3 | Drop
Totaal ongeschikt als betaalmiddel, het muntdropje met de mild zoete smaak, maar verreweg het populairste dropje van Nederland.
4 | Erwtensoep
Verwar het niet met snert. Volgens kenners heet de soep pas snert als hij een nacht heeft ‘gestaan’. De gelatine uit het bot maakt de soep dikker.
5 | Bitterbal
Gepaneerd balletje met vleesragout en absoluut niet bitter. De naam verwijst naar hun vroegere compagnon: ze werden gegeten samen met een bittertje (sterke drank).
Deze tekst is geproduceerd door onze partner Coop.